Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Jürgen Voller »

Donald Trump zaczyna się rzucać na X do szyickiego premiera Al-Malikiego z Iraku, ale dla mnie spoko, bo Bagdad jest rządzony przez polityków trzęsących się aktualnie ze strachu i są mocno powiązani z reżimem ajatollachów w Teheranie :D ;)

Mam nadzieję, że flota i lotnictwo zgromadzone w Zatoce Perskiej wejdzie do akcji i że ajatollach dostanie bombowy prezent w swoim bunkrze XD

Zjednoczone Emiraty Arabskie nie chcą udostępnić swojej przestrzeni powietrznej Amerykanom i sojusznikom, ale mnie to nie dziwi, bo od lat zdradzieccy Arabowie czerpią korzyści, w tym finansowe z surowców eksportowanych przez reżim teherański... Oprócz ZEA są to jeszcze takie fajne kraje jak Rosja Putina, Chińska Republika Ludowa, Turcja Erdogana, w sumie też "kochany" Pakistan. Ostatnio Niemcy mnie wkurzyli, bo w trybie natychmiastowym wydali obywatelstwo pewnemu reżimowemu szczurowi uciekającemu z tonącego okrętu ajatollachów... :( Ursula ostatnio dogaduje umowę handlową UE z Indiami, i Bharat zniósł cła na samochody importowane z Europy. Jak reżim padnie, to będzie piękny handel ropą irańską do Indii XDDD My jako Polacy też skorzystamy, bo nasz przemysł produkuje dużo części do tych niemieckich samochodów, o czym wielu zapomina.
Załączniki
20260128_095523.jpg
20260128_095523.jpg (379.15 KiB) Przejrzano 890 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kolejnym krajem odmawiającym udostępnienia swojej przestrzeni powietrznej Amerykanom jest Arabia Saudyjska pod rządami Muhammada bin Zalmana...

A tymczasem, dzieją się tam takie rzeczy...

#Reyhaneh_Yousefi, 28-letnia aktorka teatralna, zginęła w piątek wieczorem, 9 stycznia, w dzielnicy Naziabad w Teheranie, postrzelona przez agentów bezpieczeństwa Republiki Islamskiej. Według źródeł bliskich rodzinie, po incydencie siły bezpieczeństwa użyły nacisków i gróźb, aby zmusić rodzinę do potajemnego pochowania ciała i podania przyczyny śmierci jako „wypadek samochodowy”...
Załączniki
20260128_235226.jpg
20260128_235226.jpg (202.39 KiB) Przejrzano 873 razy
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dziś słyszałem, że "u-es-ańczycy" wysłali już dziesiąty lotniskowiec w okolice Iranu. Straszak czy wjadą na grubo? Jak sądzicie?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Odpowiadam z lekkim poślizgiem, ale sądzę, że wjadą :D ;) :lol:

Kolejny, już drugi lotniskowiec USS Gerald Ford płynie, a koło Omanu jest od dłuższego czasu lotniskowiec USS Abraham Lincoln :karo

Ogólnie, POTUS traktuje politykę i dyplomację jak negocjacje biznesowe i może się zniechęcić do bezcelowych rozmów z reżimem ajatollachów (nie chcą zaprzestać wzbogacania uranu i ściągają najemników z Iraku do tłumienia protestów).

Wyłapywanie opozycjonistów trwa w najlepsze, tak jak egzekucje tychże...

Geschichte dzieje się na Unsere Augen, herr Oberhaupt!

Oczywiście, zbyt wiele czarownic miesza w tym kotle i ostatecznie może być różnie...

Turcja tego tyrana, Erdogana, stara się pośredniczyć w rozmowach, choć ostatecznie doszło do nich w Omanie, a nie w Stambule... O wsparciu Kataru nie wspomnę, czy nawet Arabii Saudyjskiej, bo jednak czerpią korzyści ze słabości sąsiada... Jedno jest pewne, moja Iranka ma teraz mnóstwo stresu i nikt nie wie, co się wydarzy i czy Zahak w końcu skończy marnie (opętany przez demony mityczny władca Iranu i tyran, któremu z ramion wyrastały dwa jadowite węże na znak związku z siłami ciemności)... W Wenezueli wszystko poszło nie tak jak trzeba i zwyczajnie reżim w Caracas istnieje nadal, grożąc takiej pani Machado, że jak wróci do kraju, to będzie mieć proces o nawoływanie do obcej interwencji...

P.S Dyplomacja reżimowa ajatollachów się popisała, bo zaprosiła w Tbilisi reżimowych przedstawicieli Gruzińskiego Marzenia na obchody 410 rocznicy "przybycia" Gruzinów do Iranu! :lol: ;) :karo
To była wtedy strefa wojny między Ottomanani i Safawidami, więc Persowie zastosowali masowe deportacje Gruzinów i Ormian, żeby nie mieć problemów na tyłach...
P S 2 Szachinszach spotkał się z Panem Prezydentem Ukrainy podczas Konferencji Bezpieczeństwa w Monachium :))
P.S 3 Według monachijskiej Polizei, 250000 Iranem i Irańczyków zebrało się na wiecu poparcia dla Szachanszacha Rezy II Pahlaviego (były również bardzo spokojne demonstracje poparcia tegoż w Toronto i Los Angeles, jeśli dobrze pamiętam).

Niezła różnica pomiędzy protestującymi Irańczykami, a palestyńskim kultem śmierci ;)
Załączniki
Screenshot_2026-02-15-14-31-23-209_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-15-14-31-23-209_com.instagram.android.jpg (802.05 KiB) Przejrzano 776 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Uderz w stół ajatollachów, a talibańskie nożyce się odezwą! :lol:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/talibo ... ow/mskvr6p

Wygląda na to, że jedni i drudzy zaczynają mieć pełne gacie ze strachu przed POTUSem (i słusznie!) :karo :karo :karo
Ajatollachowie nawet obiecują Trumpowi, że całkowicie nie zrezygnują ze wzbogacania uranu, ale mogą znacznie zwolnić z pracami XD
Oby się nie dał nabrać na ich puste obietnice! Denerwuje mnie to "Wejdą", "Nie wejdą"!?!?
Chińczycy i Ruskie ćwiczą w Cieśninie Ormuz i w północnej części Oceanu Indyjskiego swoje floty we wspólnych ćwiczeniach, ale na demonstracji się pewnie skończy (chyba, że chcą III wś na Pacyfiku!).
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Koniecznie ten utwór przed przeczytaniem XD

https://youtu.be/PtJ6yAGjsIs?si=-uf3rPFl6KmZPOs9

Sojusz meksykańskich karteli narkotykowych z irańskim reżimem islamskim stanowi bezpośrednie zagrożenie dla Stanów Zjednoczonych i Ameryki Łacińskiej.
Irański Korpus Strażników Rewolucji Islamskiej (IRGC) współpracuje z kartelami latynoamerykańskimi, ułatwiając pranie pieniędzy, przemyt fentanylu i handel ludźmi, zagrażając bezpieczeństwu południowej granicy USA.

Do godnych uwagi przypadków należą:

2011: Siły Quds, należące do IRGC oraz Los Zetas planowały zamach na ambasadora Arabii Saudyjskiej w Waszyngtonie.

Koniec 2024: Siły Quds obrały za cel ambasadora Izraela w Meksyku.

2024–2025: IRGC próbowało zwerbować osoby powiązane z kartelami do ataków na amerykańskich urzędników i irańskich dysydentów na terytorium USA.
Załączniki
20260224_102722.jpg
20260224_102722.jpg (205.37 KiB) Przejrzano 704 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Premier Indii Narendra Modi wyleciał z Izraela do domu po kilkudniowej wizycie u sojuszników, więc zegar wojny zaczął tykać. Mocny sojusz, bo Indie dostały Izraelskie technologie za darmo, w tym słynną Żelazną Kopułę (tyle, że ta jest mało przydatna dla państwa wielkiego, takiego jak Bharat).

Moja najmilejsza dziś się pewnie bawi, bo jutro piątek, czyli tamtejsza niedziela :D ;) :lol:

Moja Mutter o nią ciągle pyta ostatnio!

Jest w tym wszystkim coś z atmosfery tańca na wulkanie i ostatniego spokojnego lata 1914 roku :?:
Załączniki
Screenshot_2026-02-27-01-54-04-204_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-27-01-54-04-204_com.instagram.android.jpg (1.01 MiB) Przejrzano 682 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ciekawa noc, bo mój kontakt z 🇦🇫 miał bezsenną noc dzięki lotnictwu 🇵🇰 Udało mi się z nią skontaktować i zapytać, czy jest bezpieczna :D Rano mi przysłała filmik z pracy działek przeciwlotniczych talibów w novy, walących do celów powietrznych. Szkoda, że nie mogę go wrzucić, @Heinz-Werner Grüner To osoba pracująca w Twojej branży, swoją drogą ;)

Kabul zawsze jest bombardowany, gdy Pakistańczycy walą z powietrza w jednostki pakistańskich talibów, wspieranych przez swoich kumpli, talibów afgańskich.

Oczywiście, największe sukcesy mają w zbieraniu żniwa wśród afgańskich cywilów, choć dobrze wiedzą, gdzie są jednostki talibów na ziemi :shock:

Najlepiej, żeby się Pakistańczycy wzajemnie wykończyli z talibami wszelakiej maści, bo to robota ISI, pakistańskiego wywiadu, że ich talibańskie dziecko w ogóle jest od kilku lat w Kabulu i robi rozpierduchę.
Podzielili ostatnio społeczeństwo afgańskie na klasy, zalegalizowali niewolnictwo (!!!) i bicie żon i dzieci przez mężczyzn, byle domowi oprawcy nie zostawiali śladów, otwartych ran i złamań u kobiet i dzieci... :roll:
Całe szczęście, że już niedługo Iran będzie wolny, a to wiele zmieni w Afganistanie! :) ;)
Załączniki
Screenshot_2026-02-04-15-10-23-895_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-04-15-10-23-895_com.instagram.android.jpg (1.03 MiB) Przejrzano 672 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

https://youtu.be/CIrvSJwwJUE?si=WQUPiJ6cZHZ0aqwj

Wreszcie się zaczęło, @Heinz-Werner Grüner ! ;)

Radość Iranek i Irańczyków wielka! :D

Teherańska kwatera tego Moosh Ali, myszy/szczura Alego, jak nazywają pogardliwie w Iranie ajatollacha Chameneiego oberwała konkretnie z powietrza i miejmy nadzieję, że wreszcie go załatwią w jego bunkrze! :lol:

Iranki tańczą na ulicach z radości, że oprawcy giną dzięki izraelskim i amerykańskim bombom (zginął między innymi reżimowy Roland Freisler, który jako minister sprawiedliwości osobiście podpisał wyroki śmierci na kilkadziesiąt tysięcy schwytanych protestujących, a lista odstrzelonych w polowaniu na powiązanych z reżimem ajatollachów pewnie dopiero się zaczyna!).

Sytuacja jest rozwojowa.

Moja Iranka pewnie ostatni raz pojechała w ten weekend nurkować lub poszła na domówkę, a teraz się ukryje w bezpiecznym miejscu z rodziną. Ma głowę na karku i umie myśleć, więc raczej jestem spokojny o jej bezpieczeństwo.

Niech żyje Szach! :)

Śmierć Chamenei! :))
Załączniki
Screenshot_2026-02-28-12-51-53-617_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-28-12-51-53-617_com.instagram.android.jpg (754.03 KiB) Przejrzano 650 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller • Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

https://youtu.be/wYQZHNwIUq8?si=f842OqvqvCScZlo1

Pierwsza ofiara ataków z powietrza i to jaka, bo to sam minister "sprawiedliwości", o którym pisałem powyżej! XD

Na niewinnego nie trafiło!
Załączniki
Screenshot_2026-02-28-10-39-05-061_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-28-10-39-05-061_com.instagram.android.jpg (535.55 KiB) Przejrzano 647 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”