Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Jodeln Zeitung - w telegraficznym skrócie
Mogę się zapytać skąd pomysł na nazwę dla szóstego artykułu ?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr de Espada, już służę odpowiedzią. Tytuł do odnośnika wziął się z pierwszego wpisu Herr Waksmana:Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 kwietnia 2022, 00:11 Mogę się zapytać skąd pomysł na nazwę dla szóstego artykułu ?
"Mając na uwadze bezpieczeństwo naszego kraju, a także chęć uniezależnienia kwestii zbrojenia się naszego kraju od zagranicy zwracam się z prośbą o powołanie stosownym Ukazem Krajowych Zakładów Zbrojeniowych jako spółki skarbu państwa, która zajęłaby się produkcją broni, pojazdów i innych niezbędnych rzeczy związanych z dozbrojeniem naszej armii. Na miejscu ich dyrektora nie widzę nikogo innego jak @Albert Fryderyk de Espada. Bardzo proszę o rozważenie mojego wniosku."
Uznałem, że uzależnienie się od siebie samego jest w tym wypadku dobrym ruchem. Nie miałem jakichkolwiek złych skojarzeń, a tytuł odnośnika ma właśnie zobowiązać odbiorcędo głębszego spojrzenia. Nie zawsze sugeruje dosłownie co znajdziemy w linku. Taka dzisiaj prasa - liczy się "klikalność", choć nasze telegraficzne skróty nie mierzą żadnych wejsć/wyjść itd.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Weź pan tak nie strasz tak na przyszłość, ja już się bałem że chodzi o coś innego ale widząc że szanowny miał coś innego na myśli to mogę tylko westchnąć z ulgą.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tytuły mają wywołać "ekstazę" i chyba się tym razem udało.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 kwietnia 2022, 11:54 Weź pan tak nie strasz tak na przyszłość, ja już się bałem że chodzi o coś innego ale widząc że szanowny miał coś innego na myśli to mogę tylko westchnąć z ulgą.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Raczej zawał w tym konkretnym przypadku.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 kwietnia 2022, 12:00Tytuły mają wywołać "ekstazę" i chyba się tym razem udało.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 kwietnia 2022, 11:54 Weź pan tak nie strasz tak na przyszłość, ja już się bałem że chodzi o coś innego ale widząc że szanowny miał coś innego na myśli to mogę tylko westchnąć z ulgą.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niech się tak Szanowny nie denerwuje, ale w razie czego pomoc medyczna może przybyć! Pierwszy Szpital w Stadt Edelweiss zawsze jest zwarty i gotowy na przyjęcie pacjentów!Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 kwietnia 2022, 16:20Raczej zawał w tym konkretnym przypadku.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑08 kwietnia 2022, 12:00Tytuły mają wywołać "ekstazę" i chyba się tym razem udało.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑08 kwietnia 2022, 11:54 Weź pan tak nie strasz tak na przyszłość, ja już się bałem że chodzi o coś innego ale widząc że szanowny miał coś innego na myśli to mogę tylko westchnąć z ulgą.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli RON nie chce, to my możemy to zorganizować!5. "MR OUR SOUND" W AKCJI

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zgłoś sie do Herr Hansa...Joachim Cargalho pisze: ↑11 kwietnia 2022, 17:52Jeśli RON nie chce, to my możemy to zorganizować!5. "MR OUR SOUND" W AKCJI![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ja się zgłosić mogę, ale pytanie czy my chcemy jako ogół.
Mam wrażenie, ze Ty raczej niekoniecznie...
Mam wrażenie, ze Ty raczej niekoniecznie...