RMAW - temat ogólny

Rajdowe Mistrzostwa Austro-Wegier to forumowa zabawa w rajdy samochodowe, której zamiarem jest wyłonienie najlepszego kierowcy mikroświata.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

RMAW - temat ogólny

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jako inicjator wydarzenia, także w Edelweiss chciałbym stale informować co i jak się dzieje w sferze rajdowej...
Jak na razie na sucho przenosić będę posty, ale liczę, na pełną komitywę z Waszej strony również. :)
W związku z problemami realnymi prezentacja kalendarza na sezon IV następuje dopiero dzisiaj…

Najpierw zajmijmy się tym co już było. Wydarzeniem inaugurującym sezon było XX-lecie Księstwa Sarmacji, które w ten sposób chciało uhonorować okrągłą rocznicę. Jednym z wydarzeń był właśnie rajd. Po niezwykle zaciętym boju, o włos, zwycięzcą okazał się Herr @Helwetyk Romański…

Wspomnijmy sobie ten moment krótką grafiką:
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: RMAW - temat ogólny

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 19:44 No i tyle z dyskusji. Powodzenia w tym sezonie! ;)
Chyba się nie zrozumieliśmy... Dyskusja miała trwać od zeszłego sezonu. Ankieta była dawno, podsumowanie miesiąc temu. Teraz była tylko analiza, o którą sam prosiłeś, bo nie chciało się nikomu słuchać 47-minutowego wykładu takiego zrzędy jak ja.
To tylko podsumowanie, a ja na bazie tego zdecydowałem się na takie i takie zmiany. Poza tym nie wszystko jeszcze stracone.
W każdym razie trzeba się spieszyć bo rajd za nieco ponad dwa tygodnie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja już nie oczekiwałem, że to wprowadzimy w tym sezonie, ale podniosłem temat punktów krajowych, a Twój komentarz był dosyć brutalnym jego zamknięciem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 20:40 Ja już nie oczekiwałem, że to wprowadzimy w tym sezonie, ale podniosłem temat punktów krajowych, a Twój komentarz był dosyć brutalnym jego zamknięciem.
Nie, kolego. W regulaminie nie musi być o prowadzeniu rankingu punktów krajowych. Mozemy go prowadzić poza tymi wszystkimi ustaleniami. Da się. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Nie mniej, to nadal brutalne zamkniecie tematu. Kolego. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 31 sierpnia 2023, 20:47 Nie mniej, to nadal brutalne zamkniecie tematu. Kolego. ;)
Przecież nadal możemy nad tym debatować. Natomiast ja mam organizację rajdu, psze pana i muszę się wywiązać ze wszelkich umów sponsorskich i w ogóle. I czas goni i nie ma czasu na gadanie, a jak wiemy czas to pieniądz, a tego w sejfie RMAW za wiele nie zostało. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ja mam jeszcze takie pytanie natury technicznej gdyż pierwszy raz dane mi jest współorganizować jeden z rajdów.
Rozumiem że Herr @Heinz-Werner Grüner oraz ogólnie RMAW są głównymi sponsorami przy każdym rajdzie jeżeli chodzi o nagrody realne i te mikronacyjne.
Jak to się ima z nagrodami od pozostałych sponsorów przy poszczególnych rajdach, każdy daje tyle ile uzna za stosowne i zależy to tylko od dobrej woli sponsorów i organizatorów?

Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 01 września 2023, 01:02 Ja mam jeszcze takie pytanie natury technicznej gdyż pierwszy raz dane mi jest współorganizować jeden z rajdów.
Rozumiem że Herr @Heinz-Werner Grüner oraz ogólnie RMAW są głównymi sponsorami przy każdym rajdzie jeżeli chodzi o nagrody realne i te mikronacyjne.
Jak to się ima z nagrodami od pozostałych sponsorów przy poszczególnych rajdach, każdy daje tyle ile uzna za stosowne i zależy to tylko od dobrej woli sponsorów i organizatorów?
Tak, z reguły tak było. Chciałem w tym roku dać minima sponsorskie, ale one będą gdzieś na poziomie 500 klubeków, więc chyba nie będzie tragedii.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Szanowni Państwo, rozpoczynamy zmagania w ramach piątego już sezonu rajdowego - ścigania mikronacyjnego . Zmagania zaczniemy dokładnie za dwa tygodnie prologiem w okolicach voxlandzkiego portu w Romie. Trasę tą wytyczyła nie kto inny jak JKM Anastasia. Wielka osobowość i wielkie emocje. To na pewno spotkamy na trasie debiutującego rajdu po terenach tego królestwa. Lasy i piękne, widowiskowe i zjawiskowe tereny, wiatr szepczący do ucha - "szybciej" - pełen mocy szał adrenaliny. A wszystko po to by zwyciężyć!
RAJD VOXLANDU - 15 - 17 września '23

Tyle tytułem wstępu, chciałbym jednak poruszyć pewną kwestię. Jest to pierwszy sezon w pełni, kiedy postaramy się wypromowac także inne aplikacje, twory mikronacyjne, które wnoszą wiele dobrego do naszej przestrzeni. Z tego tytułu zapraszam wszystkie osoby pragnące wesprzeć RMAW "chojnym" groszem by kolejno obdzielać nagrodami bohaterów rajdowej kierownicy.
Poza sponsoringiem związanym z poszczególnymi rajdami, RMAW szuka nowych sponsorów strategicznych.
Tutaj więc należy wyróżnić z czym to się ima...
Do tej pory głównym sponsorem RMAW, a w zasadzie głównym dostawcą wirtualnych paliw był TARGERSDORF - Banyasz Ceg czyli kompania wydobywcza. Niestety po odejściu Dumy Węgier jesteśmy zmuszeni co całkowitej zmiany (może i koniecznej w związku z przejściem na MBP) systemu sponsoringu.
Wyróżniłbym kilka rodzajów mecenatu:
Sponsor Tytularny - widnieje w każdym możliwym miejscu, podczas każdego rajdu (posty promujące, odcinki specjalne, odliczanie, klasyfikacja etc.) - kwota wejścia 12000 klubeków edelwajskich (max.2 )
Sponsor Techniczny - fabularny dostawca paliw - (odcinki specjalne, klasyfikacja) - 6000 klubeków edelwajskich (warunkiem zbliżona branża) (max.1) - chyba, że pobawimy się jeszcze w "wyłącznego dostawcę opon) :)
Sponsor Rajdu - tak, jak do tej pory, bez zmian, ale tylko podczas wskazanego rajdu - minimalna kwota wejścia 2000 klubeków edelwajskich
Sponsor Odcinka/ów etc - rozmowy indywidualne - minimalna kwota wejścia 2000 klubeków edelwajskich

Nie mniej zachęcam bardzo do zabawy w samych rajdach. Wspomaganie finansowe ma służyć tylko dodatkowej atrakcji i wynagradzaniu uczestników, ale zawsze jest miłym akcentem. Z góry dziękuję wszystkim zainteresowanym i pamiętajcie, że najważniejsza jest zabawa!

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Zespoły ochoczo zbierają się na starcie rajdu, gdyż pojazdy trzeba przygotować na trudne leśne odcinki voxlandkie. Tu nie ma zmiłuj, gdyż jeden mały błąd może zaważyć na zwycięstwie. Pamiętaj, że jadąc w zespole dwuosobowym zwiększasz swoje szanse na wygraną. Nie daj się i nawiąż współpracę z innym kierowcą!

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek
Kierowco, niewiele czasu zostało już do rozpoczęcia zabawy, a ja nadal nie wiem czy Ty pojedziesz!? Jeszcze się nie zdecydowałeś? Nie wierzę! Przecież lada moment zostaną rozdane tablice startowe. Nie przegap tego i poinformuj organizatorów czy wystartujesz.

Pamiętaj wszystko zależy od Ciebie!

Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „RMAW - siedziba główna”