Wygląd forum

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wygląd forum

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak w temacie. Tutaj podejmiemy uwagi co do dalszego rozwoju forum.
Co potrzebujemy w pierwszej kolejności, co na później...

To co mnie najbardziej trapi to sposób prezentacji tego co mam w głowie. Chciałbym wam oddać moją wizję Edelweiss, ale jak na razie wychodzi mi "biurokrata" z serca. :D
Mało widowiskowo, ale za to przepełnione wzorcami. No, ale od czegoś musiałem zacząć. :)
Do sedna...
Pierwsze nad czym chciałbym się głębiej pochylić to wygląd bannerku. Jak łatwo sobie dedukuje nie wszędzie one są potrzebne, ale by zbudować pewien klimat jestem w stanie pokombinować. Do czego zmierzam:

Jaką wizualizację wybrać dla miasteczek?
OPCJA A:
Obrazek
viewforum.php?f=11

OPCJA B:
Obrazek
Obrazek
Poniżejw wersji brzydszej na forum
viewforum.php?f=12

OPCJA C:
połączenie obu wariantów.
Obrazek

Po pierwsze, czy bannerek nie jest za wysoki? Czy napis nie jest za duży?
Po drugie, która opcja najlpesza?
Po trzecie, przyjmę każdą uwagę, łacznie z taką by zrobić od nowa, ale proszę projekt. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Wygląd forum

Joachim Cargalho pisze: 02 lutego 2022, 11:23 Ciężko kopiować takie surowe forum! :o
A tak na serio... zawsze można wyrzucić ostatnie posty i wtedy będzie inaczej. :D
Zobacz czy możesz to zrobić samemu: wejdź w swój profil (ikonka ludzika w prawym górnym rogu) -> twoje konto -> Ustawienia witryny -> Ustawienia wyświetlania
Zmieniasz - Display recent topic na Nie
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Działa i jest pięknie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 02 lutego 2022, 12:02 Działa i jest pięknie!
Wilk syty i owca cała. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Jestem za chatboxem ;) @Joachim Cargalho @Heinz-Werner Grüner
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 02 lutego 2022, 15:05 Jestem za chatboxem ;) @Joachim Cargalho @Heinz-Werner Grüner
Serio jest to Wam aż tak potrzebne? Skupmy się może najpierw na tym co niezbędne dla naszej unikatowości, ok?
Jak "wymęcze" jedne prośby to w kolejnych poproszę o chatbox, choć z tym to sobie chyba sam dam radę.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

czy potrzebne... obejdziemy się bez tego, choć... osobiście lubię chatboxy.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Chatbox jest fajny do jakiś niezobowiązujących zaczepek, a przede wszystkim do mini ogłoszeń: Hej, koniecznie zajrzyjcie do tematu o flagach, właśnie wrzuciłem nowe projekty!
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ok... Ach... Ja jestem "artystą" a wy mnie zmuszacie do "informatyzacji" :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Temat tutaj się tymczasowo wyczerpał. Zacznijmy więc kolejny. Chciałbym wiedzieć jakie są plany na rozwój naszych głównych miast. Już od początku miasto stołeczne ładnie się rozwija. Pytanie zatem czego poszukujemy w pozostałych?
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Stadt Edelweiss to ma być centrum, to jasne i chciałbymby wszyscy pracowali na jego rozwój. To taka nasza wizytówka.
Natomiast pozostałe nasze miasteczka czyli Grünerwald i Wolkenbad mają mieć również swoje określone zasady. Początkowo planowałem nie zwiekszać ilości miast, a za jakieś tam dokonania przekazywać "osady, wsie" wybitnym obywatelom. Takie osady były by ukierunkowane na jedną dziedzinę, dajmy na to drewno, rolnictwo, stal, etc.
I w tej materii by się rozwijało.
Natomiast miasta, w moim poczatkowym zamyśle, to miało być skupisko wszystkiego innego.
I teraz tak Grünerwald z racji bliskości z granicą z MAW, miał być miejscem koszar i ogólnie wszelkiej działaności militarnej. Wiem już jednak, że nie bedzie dokładnie tak, bo nie składa mi się to w całość.
I tak tutaj na pewno będzie nastawienie na większe klimaty żołnierskie, ale obok postawi się inne miasteczko, z kopalnią (zakładam, że od slawońskiej granicy w górach mamy jakieś złoża. Jakie? To się zobaczy co bedziemy potzrebować ->patrz elektrownia->zakłady mojego syna). I nie oznancza to, że tutaj nie może powstać coś oryginalnego. Możemy stworzyć tutaj cokolwiek, co zarządca sobie zażyczy, pod warunkiem "spełnienia norm" i akceptacji oberhaupta.
W głównym zamyśle, regionami, czy tam ośrodkami miejskimi zarządza zarządca i z puli pieniężnej(punktowej?) rozwija miasto w sposób dowolny. Na przykład Z. planuje wybudować dworek mieszkalny, żeby zachęcić kogoś do zamieszkania i korzystania z dobrodziejstw podatkowych z tego tytułu, to musi zainwestować jakąś pulę punktów, nie wiem niech to będą np.3 (od razu dodam, że chodzi mi o dworki, kamienice byłyby darmowe)
A na jakiś okres czasu ma np. 20, to się zastanowi. Stadion miałby np. wartość 5, a opera 2... Także to ma swoje przełożenie na rozwój. Niby to ogranicza możliwosci stawiania czego się chce, ale buduje pewną małą rywalizację i uczy zarządzania i pokory, by nie budować w drugim miesiącu istnienia żadnych platform kosmicznych.

Wracajac do tematu ( :) ), to Wolkenbad to taki Ciechocinek, uzdrowisko, takie Monte Carlo, luksusowe, takie miasteczko dla snobów, romantyków, zielonych itd. Tutaj nie postawimy kopalni, ale może powstać jakiś ośrodek wypoczynkowy z prawdziwego zdarzenia, no i to sanatorium, o którym pisałem. To w moim zamyśle będzie miało dwojakie funkcje (brałeś udział w ekspedycji i nie powiodło ci się trafiasz do szpitala lub ośrodka rehabilitacyjnego, nie było cię w mikro parę miesięcy, lat, wracasz na spokojnie, to musisz się wykurować, wychodzisz, ze szpitala i trafiasz do sanatrium.Życie w Edelweiss nie będzie łątwe ;) )
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Agencja Informacyjna Edelweiss (ENA)”